creepy creature

Assalamualaikum,hi there..lama tak update .Macam biasa,ayat klishe ”maklumlah,tahun ni SPM” ..perghhh..poyo kan ayat.Dah tu je ayat sesuai untuk cover..So.like the previous post,takda idea for writing new post,tapi last-last..haaaaa..dah macam karangan kau!!.. ==” ..  LIPAS ..yes..that’s it..woooo.eeee…seramm..other people was fond of say that ”elehhh..lipas je pun..lipas ni lagi besar daripada kau..itu pun nak takut.” ..okay enoughhhh..I hate that sentence . For me, as always I said kalau nampak lipas, ”aku bukannya takut pun,cuma geli je .” hahahaha..cover je pun..padahal takut..kecut perut .. goyang lutut gua beb.. :p .. aku tengok lipas,lipas lari,lipas tengok aku,aku lari…hahaha..HEBAT PERMAINAN DIAAA !!! what a creepy …bila nampak je mr coackroach,apa lagi..cabut ahhhh!!!! buat apa tunggu lama-lama.. 😮 tak senang aku dibuatnyaaa kalau nampak that creature tu merayau-rayau dekat rumah..buat macam rumah sendiri pulak tu..heshhhh..saboo jelaaa..Image

hari makcik sedunia

Assalamualaikum and hai !!!!! dah lama tak update post baru,disebabkan internet yang lembab macam siput seduttt…..grrrrr… ==”., act, harini ade story yang agak zzzzzz…hahahha,..first thing first, ade ke patut..adelah someone ni,category mak cik lah jugak,dia panggil aku mak cik???? this awkward moment happened time dekat satu supermarket,time tu, mak aku  suruh ambil barang dekat satu tempat ni,and then ,sudddenly,makcik ni comes with her son..anak dia bawak trolly.,mak dia ambik barang yang sama dengan  aku ,anak dia bawak trolly sampai nak terlanggar aku,lepastu mak dia cakap, ..nak tau apa mak dia cakap??? “dik,janganlah laju2,nanti langgar MAK CIK depan nihh..”..okay..enough..she called me makcik..memanglah aku dah ade title makcik because aku sendiri pon dah ada anak buah..tapi..yang aku tak boleh tahan..anak dia bukannya kecik lagi..besar lah jugak..anak dia pulak gelak2 kat belakang..==”..budak ni pon satu,bawak trolly laju2,lain kali bawaklah pelahan2..tak pasal2 dapat title MAKCIK daripada MAKCIK yang mak budak tuh..heshhh..aku pon nanti dapat jugak title makcik yg sebenar akan datang bila dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki lah..but..not now..lebih2 lagi depan budak besar tu yang tak layak dipanggil budak..huhhh.. you know what???..I’m  16….   *kalau abah aku tau ni,memang kena gelak aku.. *lagi satu,kenapa ramai sangat harini,yang bertarikh 6/10/2013,panggil aku makcik???

FINAL EXAM DAH DEKATTTTTT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum..hai.. :D.. exam???? yes !!! ..just around the corner..!!. arrrghhhhh…!!! bencinyaaaa.. tak suka lahhhh..dalam banyak-banyak exam,..yang final paling I tak suka..apa boleh buat..lumrah sebagai seorang pelajar dan juga tanggungjawab sebagai seorang pelajar sekolah… 😦 .. takpe..tahun depan last year… 🙂 .. rasa macam tak ready pon ade.. subject yang paling I takut and yang paling risau..apa lagi,..ADD MATH lahhhhh..huhhh..risau tahap gaban nihh,,,.. 😮 …sesetengah orang suka belajar last2 minute kann….takpelahh.. diorang boleh ketch up walaupon sekejap..kalau I dapat result yang teruk nanti…HABISLAHHH I…(i’m so dead)…apa  I nak jawab adenagn abah I nanti…speechless pon tak guna dah time tuh…huuhhhh.. :(..setakat ni tu subject yang paling I risau gila2..dalam kelas boleh jugak jawab..tapi kalau paper dah ade dekat depan mata…melalak air mata darah pon tak guna..dahlah teacher ADD MATH I tuh garang  kadang2..walaupon kadang2..tapi kalau sekali dia marah..terbalik semua….huhhh ( breathe in, breathe out)..takpe..i will try my best for this final exam..pray for me the best..and INSYAALLAH..assalamualaikum..bye bye.. 🙂 😀

On Heroism: A Letter to my Children

🙂

HAVING DECIDED TO STAY

[Someday, perhaps, I will have children. How will I explain to them what to do with the deep-seated, grasping longings they have in them and don’t understand? How will they know they aren’t alone with their wants, that all of humanity pulses with the same passions? – passions that can raise the sinking ship from the waves, or drown it utterly? How will they know that I too know the press of their heartache? I will write a letter… ]

Titanic

My Dear Children,

You want to save the world. God bless you.

How it does need saving! How like it is to an overbold ocean liner, broken on the bergs of the deep and going down. How you want to dive under it and uphold it! How you wish your hands were great like those of God, that you could seize the smokestacks of the terrorized Titanic and take…

View original post 1,099 more words